-->

SMARTbilaga

Dokumenthantering enkelt

Gör det enkelt att samla, automatisera och effektivisera dina faktureringsprocesser som involverar kvitton, godkännande, kontering för bokföring, betalning och arkivering med en intelligent beprövad app från Inventio.IT.
Certifierat för Dynamics Business Central

Spara tid vid hanteringen av bilagor

Effektivisera processerna

Med SMARTbilaga digitaliserar du enkelt, snabbt och säkert bilagaflödet, tar bort tunga, manuella processer och snabbar på hela processen från a till ö. 

Frige tid till värdeskapande arbetsuppgifter

Ekonomiavdelningen ska stötta verksamheten. SMARTbilaga automatiserar och sparar massor av tid som exempelvis kan användas till att analysera istället. 

Få kontroll på bilagorna

Gör det enkelt och snabbare än någonsin att spara och hitta bilagor för alla - medarbetare, ekonomiansvariga, controllers och era revisorer. 

Se filmen om hur SMARTbilaga skapar värde

Upptäck hur du snappt och enkelt kan automatisere handtering av leverantörfaktura med SMARTbilaga.
play

Enkelt att komma igång

Effektiva bilagaprocesser startar med en enkel uppsättning av leverantörer. Klick. Sådär, nu har du precis upprättat en leverantör och skapat en unik e-post som säkrar att din leverantör enkelt och snabbt kan överföra sina fakturor direkt till SMARTbilagas automatiserade och intelligenta bilagaflöde. Nu är du i full gång med att nyttja fördelarna med det moderna digitaliserade bilagaflödet. 

Sätt fart på godkännandeprocessen

Har ni flera fakturagodkännare? Ta en genväg till en automatiserad och intelligent godkännandeprocess som gör det överflödigt att skicka bilagor fram och tillbaka. Ställ enkelt in regler för vilka som ska vara godkännare, beloppsgränser och leverantörtyper. SMARTbilaga hanterar resten: din bilaga och dina meddelanden till godkännarna skickas ut till rätt personer i rätt ordning. Systemet håller även reda på om e-postmeddelandet öppnas och om bilagan godkänns. Och vad ska då ekonomiansvarig göra? Inget. Utöver att vara nöjd över att bilagan kommer tillbaka från godkännaren snabbare, redo för att bokföras. 

Intelligent igenkänning av leverantörer

När din leverantör skickar bilagor till SMARTbilaga via sin SMARTbilaga-email känner systemet igen leverantören. Du får därmed automatiska förslag på kontering och text för transaktionen, exempelvis elavgift, hyra, städning m.m. SMARTbilaga kan även lägga till dimensioner och projektkoder till fakturan. Systemet kontrollerar även att den inställda beloppsgränsen för leverantören respekteras. Då återstår endast bokföringen, vilket även automatiseringen kan göra åt dig. 

Enkelt att hitta bilagor

Slipp att leta efter bilagor. Klicka på en post, bokförd eller icke-bokförd, då visas en PDF av bilagan, inklusive viktiga anteckningar i mailet från leverantören. Den snabba åtkomsten till bilagor gör det enkelt att se bakåt i tiden, exempelvis om inköps- eller serviceavdelningen har behov av en speciell bilaga eller dokument. Det gör det även enklare att kvalitetssäkra bilagan, exempelvis om du är ekonom eller controller och har behov av att säkerställa att det finns bilagor för alla poster. Glömde vi att säga att din revisor har gratis åtkomst till bilagor i SMARTbilaga och att det kan spara tid och pengar för din verksamhet? 

Se bilagor i extra stora läsa-lättfönster

Använder du flera datorskärmar kan du med hjälp av SMARTbilaga få upp bilagorna i en extra stor läsa-lättstorlek på en av skärmarna, då kan du se fakturan mycket större än vad Business Central/NAV normalt kan erbjuda. Med läsa-lättstorlek på en skärm och SMARTbilagas praktiska bilaga-cockpit på en annan skärm får du den perfekta användarupplevelsen. 

Effektivisera godkännandeprocessen från A till Ö

Underlätta dokumentgodkännandet för ekonomiavdelningen. Ge anställda möjlighet att godkänna, avvisa, publicera och kommentera bilagor från sina smartphones. Låt automatiseringen se till att rätt dokument hamnar hos rätt godkännare och skickas tillbaka till ekonomiavdelningen när dokumentet har godkänts eller avvisats.

Därför ska du välja SMARTbilaga

Redo att användas
Ett klick, sen är SMARTbilaga redo att användas i Business Central. Ingen installation eller besvärliga inställningar krävs. Registrera bara dina konton.

Alltid uppdaterat

Våra SMART-produkter uppdateras ständigt så att du alltid har den senaste versionen
(Gäller endast Business Central).

Godkänt av Microsoft
SMART-produkterna från Inventio.IT är en Microsoft-certifierad produktlinje för Business Central.

Fast pris per månad
Inga dyra licenser. Du betalar ett fast abonnemang per månad efter förbrukning och det kan avslutas när som helst.

Alltid online
Användare har online-åtkomst 24 timmar om dygnet, året runt, från PC, webbläsare, surfplatta och smartphone. Det finns ingen ursäkt för att inte behandla bilagorna!

+700 företag
Över 700 företag hanterar sina bilagaflöden med SMARTbilaga och utvecklingen av SMARTbilaga har gjorts efter önskemål från våra många användare.

Slipp manuell datainmatning med OCR-skanning

Få automatisk överföring (avläsning) av data från dina bilagor till Business Central

OCR hämtar automatiskt belopp, valuta, organisationsnummer, fakturanummer, bilagadatum, förfallodatum, betalningsinformation och OCR-rad.

Matcha dina bilagor med redovisningsjournalens poster baserat på belopp och fakturanummer.

Abonnemangspriser för SMARTbilaga

För Business Central Essentials/Premium

Upp till 500 bilagor per mån.

379

Per månad per konto

För Small Business/StarterPack/Essentials

OCR-avläsning

4

Per st.

Funktioner i SMARTbilaga

Skicka bilagor via e-post

En e-postadress är bifogad till de konton som du och dina leverantörer kan använda för att skicka fakturor till.

Ladda upp bilagor

Du kan enkelt ladda upp nya dokument direkt till ekonomijournalen och fylla i relevant information för vidare behandling. 

Beloppgränser för godkännare

För varje godkännare kan du ställa in en beloppgräns och en andra godkännare. Om en bilaga överskrider beloppsgränsen vidarebefordras bilagan automatiskt till den andra godkännaren.

Konteringsförslag

För varje leverantör kan du skapa ett bokföringsförslag med redovisningskonton och bokföringstext.

Leverantörsmatchning

Du kan tilldela en e-postadress till respektive leverantör, systemet kan då automatiskt matcha leverantören med det inkommande dokumentet från den specifika e-postadressen. När leverantören har identifierats kan systemet även ge ett konteringsförslag. 

Automatisk bokföring

Systemet kan automatiskt publicera ett dokument när nödvändig information och kriterier har uppfyllts.

Du kan ställa in automatisk bokföring per leverantör och eventuell gräns med maxbelopp eller specificerat belopp.

Sammanfoga PDF-filer

Du kan sammanfoga flera PDF-filer till en enda PDF-fil.

OCR-avläsning

Du kan utöka SMARTbilaga med OCR-avläsning. Detta eliminerar behovet av att manuellt ange nedanstående fält, OCR-tjänsten läser in dessa åt dig:

 • Belopp
 • Leverantör
 • Organisationsnummer
 • Fakturadatum
 • Förfallodatum
 • Valuta
 • Fakturanummer
 • Dokumenttyp
 • GOT-betalningssträng

Se bokförda bilagor för respektive post

På finansiella poster, leverantörsposter, kundposter, ärendeposter och uppgiftsposter kan du tydligt se om en bilaga finns bifogad. Om det finns en bilaga visas dokumentet i dokumentvisaren, du kan även öppna dokumentet som PDF.

Obegränsat antal webbgodkännare

Du kan skapa så många webbgodkännare som du behöver. Webbgodkännare kan visa och behandla bilagorna de tilldelas via en webb-browser.

Automatiskt e-post till webbgodkännaren

Systemet skickar automatiskt ett e-postmeddelande till webbgodkännaren som har bilagor som ska behandlas.

När du behöver skicka ett e-postmeddelande till en webbgodkännare som har bilagor för behandling kan du välja att skicka det omedelbart alternativt vid en viss tid på dagen. 

Webb - Lösenord för webbgodkännare

Varje webbgodkännare måste logga in med ett lösenord för att kunna se och godkänna/avvisa sina bilagor.

Webb - Arkivfunktion

Visa och sök efter tidigare godkända/publicerade dokument för en leverantör.

Webb - Välj språk

För varje webbgodkännande kan du välja ett av följande språk:

 • Svenska 
 • Danska 
 • Engelska 
 • Tyska

Således är godkännandemailen och webbplatsen på det språk som passar webbgodkännaren. Dessutom har webbgodkännaren möjlighet att ändra språket när de har loggat in.

Webb - Vidarebefordra bilagor till en annan webbgodkännare

Du kan avvisa och vidarebefordra en bilaga till en annan webbgodkännare.

Webb - Godkänn/avvisa bilagor

Webbgodkännare får tillgång till en webbplats där de kan se bilagan och godkänna/avvisa den.

Om webbgodkännaren är inställd för bokföring kan man välja konton, dela belopp, associera ärenden, uppgifter, dimensioner och inköpsorder. 

Dessutom är det möjligt att kommentera bilagan.

Vill du veta mer om SMARTbilaga?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt